Användningsfall dold infrastruktur

Vår första demo för att visa på dold infrastruktur var Aquaductus överfylladslarm. När en brunn blir överfylld vintertid och det kommer ett larm från en snötäckt brunn är den inte lätt att hitta. Positionen finns ju dock alltid dokumenterad, så då kan man visa var brunnen finns genom AR.

En titt på rörledningar under marken genom Microsoft Hololens

Vår partner GCI fick ett uppdrag att visualisera infrastrukturen i det ”nya” Kiruna. Projektet med hjälp av vår partner Sokigo tog fram en GPS-lösning som gav Microsoft Hololens en orienteringsförmåga med 35 cm upplösning utomhus, så man kunde gå runt och se rörledningar under gatan.

 

 

 

Här manipulerar Magnus Rudehäll rören under Västerbotten på Grand

 

 

Vi brukar också ha med en en uppskattad demo när vi visar upp projektet, där man kan se fejkade rörledningar i källaren på det hus man befinner sig i.

 

 

 

 

Samarbetet mellan CGI och Sokigo har fortsatt. Sokigo levererar lösningar där kommuner dokumenterar sina V/A-system. Tillsammans med CGI har man tagit fram en lösning där man kan läsa in avsnitt av V/A-systemen i Microsoft Hololens och på så sätt kunna gå runt och kika på rörledningarna i AR.

 

Dela på

Fler inlägg