Intern workshop för styrgrupp och projektgrupp

I går hade vi en intern workshop på The Great Northern för styrgrupp och projektgrupp, där vi visade upp projektets resultat så här långt.

Leif började med att demonstrera vårt IoT Innovator Kit. Christer fortsatte med de smarta lyktstolparna. Saguna och Zahraa berättade om vårt samarbete med iVO-projektet med sensorer i äldres bostäder, och resultaten därifrån, och Saguna fortsatte sedan tillsammans med Aditya att berätta om hur vi använder maskininlärning för säkerhet i plattformen.

Sedan tog Data Ductus vid. Daniel visade upp våra luftkvalitetssensorer och Jan berättade om plattformen som en tjänst.

Efter lunch visade sedan Joo Chan upp sin demo av multimodal interaktion. Det handlar om en app där de äldre från iVO-projektet, eller deras släktingar kan titta på bearbetat dat från sensorerna, t.ex. i vilka rum man vistats under dagen, hur stor del av tiden man varit aktiv respektive vilat o.s.v.

Anders Hedlund visade sedan BI Nordics resultat från positionering med hjälp av LoRa, samt möjligheten med att använda oordning för att detektera cyberattacker mot plattformen.

Henrique visade upp sin AR-visualisering av Sara Kulturhus. Anders Markstedt och Johan från CGI visade upp sitt arbete så här långt med ”Stadens kontrollrum”, och Anders Haraldsson från Sokigo visade upp sin 3D-modell av Skellefteå.

Innan Leif sedan summerade workshop-dagen demonstrerade Anders Hedlund 5G-nätverket som finns i The Great Northern.

Dela på

Fler inlägg